Restaurant Ca la Núria, Bellver de Cerdanya

Inagurat fa ja quatre anys, aquest apreciable restaurant de la preciosa localitat de Bellver, a la Cerdanya, s´està consolidant gràcies a una cuina directa, fresca i que parteix de la base d´un respecte escrupulós al producte, a les matèries primes, per presentar-nos uns plats de cuina de mercat boníssims!

Ca la Núria ofereix entre setmana un menú molt asequible i els caps de setmana el manté amb un preu lleugerament superior. Té, això sí, un bon nombre de plats amb suplement que poden fer pujar el menú més enllà dels 20 euros, però que en qualsevol cas paga també la pena apostar per ells.

Hi vam anar tres adults i dos nens (això sí, potser els 15 euros que demanen per un plat de pasta i un gelat potser són excessius…), i els adults vam triar una sopa de tomàquets amb gelat de parmesà on es notava que estàvem davant d´un tomàquet amb gust de tomàquet de veritat. Potser massa senzill, potser li faltava quelcom per arrodonir la sopa que, com he dit, mantenia davant de tot el gust pel tomàquet real…

IMG_7540

La coca de carbassó i magret d´ànec no era del tot aconseguida, li faltava una mica d´arrodoniment del plat, li mancava la delicadesa necessària que trobo ha de tenir un plat d´aquestes característiques…

 

IMG_7539Aquests dos plats entraven en el menú “normal”. El següent tenia un excessiu suplement de 9 euros però era infinitament millor que la coca de carbassó….era una altra coca, molt més fina i refinada, de foie micuit amb panses i pinyons, mesclum i mel, una delicia amb totes les de la llei…

IMG_7538

 

Els segons van estar en general molt millor que els primers. En el cas dels dos plats que sí entraven al menú “normal” destacaria l´hamburguesa amb formatge blau, una bona troballa…

IMG_7541  I també estava força correcte el suquet de llobarro amb navalles…i una salsa boníssima! (recordo dir en tastar-la que tenia gust de llobarro i navalles…)

IMG_7546

El plat que tenia suplement dels segons (més discret aquesta vegada, tres euros) era una boníssima espatlla de xai cuinada durant dotze hores, cruixent i molt saborosa, amb una salsa d´albercoc espectacular. L´únic “però” seria que la racció era més que discreta, tot i que en el còmput global no em vaig quedar pas amb gana…

IMG_7545

Els postres van ser també acertats, equilibrats i delicats. Un “pecat” de xocolata amb fruites…

IMG_7549

…una mousse de mel i mató amb fruits secs…

IMG_7548

…i una particular interpretación de la “pinya colada”IMG_7550

 

Tot això ho van regar amb un excel.lent vi de la DO Montsant, “Sileo”, d´Agustí Torelló Roca (no sabia que treballaven també en aquesta fantàstica zona).

Hi tornarem segur, i ja sabeu, a Bellver hi ha un petit restaurant que es vol fer gran, temps al temps. No hi ha carta sinó menús basats en productes de temporada, ara mateix aquests mateixos plats ja no hi eren, però sí alguns de molt semblants.

www.restaurantcalanuria.cat

C/La Batllia 61-63

973 510 938

 

Deixa un comentari