Risotto de carbassa i poma al roquefort

Recepta cosina germana del risotto de carbassa al gorgonzola però amb una sèrie d´ingredients diferents, entre ells la poma, que la fan força més diferent del que a priori pugui semblar.

Ingredients:

250 gr d´arròs carnaroli

Carbassa a daus…quanta? a ull, la veritat, uns 300 gr potser

Dues pomes (la varietat que més us agradi, la més àcida probablement aguantarà més)

un grapat de tàperes, un bon tall de roquefort, pebre de Jamaica

ventresca de tonyina en llauna picant…o no picant…a discreció

una ceba, un litre de brou de verdures

 

No té cap secret pels que ja sabeu com va això del risotto. Sofregim la ceba i tot seguit hi afegim la carbassa tallada a daus. Un parell de minuts més tard incorporem l´arròs, l´anacarem bé, a consciència, i comencem a incorporar el brou a poc a poc, remenant l´arròs mentre preparem la poma, tallada a daus, i posem a punt la tonyina i el formatge. La poma la posarem quan quedin un parell de minuts per acabar la cocció, juntament amb les tàperes, mentre que el formatge ho farem a la manera tradicional dels risottos, ja fora del foc i remenant enérgicament fins que s´hagi dissolt bé dins de l´arròs. Servim amb el pebre de Jamaica per sobre i les làmines de ventresca de tonyina per sobre.

Deixa un comentari