Risotto de marisc

Recepta d´aquelles de traca i mocador, però que depenen quasibé exclusivament de la matèria prima que utilitzeu. Ha de ser bona, molt bona, i val més poc i bo que molt i correcte. I el brou, bàsic, de marisc, ben concentrat. Els ingredients que us poso són orientatius, els podeu variar, els que més us agradin…mentre siguin de qualitat!

Ingredients:

un manat de verdures, peix de roca, crancs i galeres per fer el brou

8 gambes vermelles, 300 gr de musclus

1 sipia mitjana, 8 calamarcets

1 ceba, 1 gra d´all, 2 cullerades de concentrat de tomàquet, vi blanc

sal, pebre, oli, julivert,

300 gr d´arròs carnaroli

 

Primer farem el brou. Sofregim els crancs, les galeres i el peix de roca. Les verdures també. Ho portem a ebullició i vint minuts a foc lent. 20 més de repòs, ho colem i ho tornem a posar al foc. Quan bulli hi posem els caps de les gambes, deixant-ne alguna de sencera per l´emplatat. Quinze minuts més, mitja hora de repòs i poseu el brou, ja de marisc, a reduïr ben bé a la meitat del que tingueu.

Podem haver començat a preparar el risotto abans, naturalment. Fem la sípia, afegim la ceba i l´all, i una bona estona fins que estigui ben potxada. Afegim el concentrat de tomàquet, el vi blanc i quan aquest s´hagi evaporat podem començar a coure l´arròs si ja tenim el brou llest. I a partir d´aquí doncs el procediment habitual del risotto…

Deixa un comentari