Sardines escabetxades

Aquest receptari és una mena d´anar tancant temes pendents, de fer receptes noves o de provar coses que mai havia fet i que sempre pensava “i si fes allò…”, però que per una cosa o per l´altra no acabava fent. L´escabetx en general i les sardines en particular (escabetxades, clar) formen part també d´aquest tipus de receptes, d´aquesta classe de cuina pendent. I us he de dir que ens ha agradat molt…

Ingredients:

 

5 sardines x persona

farina

oli, sal

2 fulles de llorer

2 dents d´all

pebre en gra

1 vas de vinagre (dels d´aigua)

1 vas d´aigua

 

Mireu que a la peixateria us netegin les sardines, fora l´espina i fora el cap. Saleu, enfarineu i fregiu. Reserveu-les. Fregiu a la mateixa paella (o en una altra però amb el mateix oli, colat) les fulles de llorer, el grans de pebre i els alls. Fora del foc afegiu el vinagre i l´aigua. Tornar-ho a posar al forn i deixeu-ho uns 5 minuts. Tireu-ho a sobre de les sardines, deixeu refredar-ho i…a menjar!

Super bo. Crec que deuen ser molt millors l´endemà, quan l´escabetx ha reposat una mica més.

Deixa un comentari