sarsuela2

Sarsuela

Un clàssic d´aquells super eterns, no? Dels que fins i tot fa mandra fer…però no, no és ni de bon tros més complicat o llarg de fer que moltes altres receptes que sí ho són. I, a més, admet molts tipus de peix i marisc. Això sí, peix i marisc sempre, mig fet, i que al final s´acabin de coure junts amb brou. A casa  ma mare no n´acostumava a fer, però la meva sogra sí que en fa de tan en quan…i no hi posa dorada sinó lluç, per exemple. En fi, que modèstia apart a mi em va quedar boníssim!

Ingredients:

1 orada

4/8 talls de rap

1 calamar mitjà (uns 200 gr aprox)

4 escamarlans

4 gambes

20 musclos

2 cebes

4 tomàquets madurs

2 grans d´all

uns brins de safrà

unes branques de julivert

farina

sal, pebre

1 got de vi blanc

L´orada sense espina, tallada a trossos més o menys regulars. Els calamars tallats a rondanxes. Tot enfarinat. Es fregeix i es passa a una altra cassola o es reserva apart. Al mateix oli hi fem el sofregit de ceba i tomàquet. Quan estigui ben concentrat mullem amb el vi blanc i deixem reduir. Mullem llavors amb el brou de peix, primer 1/4 de litre i després un altre quart, aquest darrer que redueixi poquet ja que llavors ens quedarem sense salsa, però el primer quart de brou que tirem que redueixi tot. Passem la salsa pel colador i la tirem a la cassola on tenim el peix…o a la mateix cassola on l´heu fet. Ho portem a ebullició i deixem coure uns minuts després d´haver-hi afegit la picada de julivert, all i safrà.

Si tot va bé us quedarà així d´espectacular…

sarsuela1

Servim i a menjar-s´ho, una veritable delicia!

sarsuela2

Una resposta a “Sarsuela”

Deixa un comentari