Sopa de bolets

Una triomfada absoluta, de “traca i mocador”. Sí, sí, així de clar, reafirmat per la principal tastadora de les receptes. Una cosa: crec necessari que feu l´esforç i compreu realment gallina en comptes de la tradicional carcassa de pollastre i us marqueu un brou de gallina amb verdures que és una de les claus del plat, juntament amb uns bons rossinyols (ara, ja, que s´acabarà la temporada…) i els tradicionals moixernons secs…que tranquilament els podrieu substituir per camagrocs frescos (ara mateix al mercat n´està ple i tenen una pinta brutal) i una bona picada. Se´m fa la boca aigua només recordar-ho…

Ingredients (6 px):

2 litres i mig de brou de gallina (fet amb una cuixa de gallina i les tradicionals herbes x fer brou)

2 cebes mitjanes

4 tomàquets madurs

150 grams de rossinyols

150 grams de cama-secs/moixernons (és el mateix…)

alls tendres (ups, no en vaig posar!)

20 gr d´ametlles torrades

2 grans d´all

llesques de pa

uns brins de safrà

sal i pebre

Començarem rentant els rossinyols i posant en aigua els cama-secs mentre fem un sofregit a l´olla de ceba i tomàquet (sense pell ni llavors). En aquest sofregit també hi posarem els alls tendres i els bolets, prèviament saltejats apart, quan ja estigui a punt. Mullem amb el brou de gallina i quan arrenqui el bull hi tirem les llesques de pa torrat, deixant-ho bullit uns quinze minuts. Mentrestant fem una picada amb els grans d´all, el safrà i les ametlles, la deixatem amb una mica de brou i la tirem a l´olla passats aquests quinze minuts que us dèiem, deixant-ho coure uns cinc minuts més com a màxim.

Espectacular és poc!!!

Deixa un comentari