Sopa de ceba gratinada

La clàssica i eterna sopa de ceba seguint la recepta de les receptes, vaja, del llibre de la Julia Child “El arte de la cocina francesa”. Disfruteu-la, és senzilla al màxim.

Ingredients:

750 gr de ceba, oli, mantega, sal i sucre

farina, 1 litre de brou de pollastre

formatge emmental, pa

 

La clau de tot és sofregir a foc lent la ceba, i que sigui una cocció llarga. I el brou de pollastre, és clar, tot i que també la podeu fer només amb aigua. Comenceu amb una cullerada d´oli i tres de mantega, i quan sigui calent incorporeu la ceba, quinze minuts d´entrada a foc lent. Tot seguit afegiu una culleradeta de sal i mitja de sucre i ho deixeu coure uns 40 minuts. Moment de posar-hi la farina, tres cullerades. Remeneu durant uns tres minuts i finalment mulleu amb els líquids: un litre d´aigua i un litre de brou de pollastre, ben calents, un gotete de vi blanc o vermut blanc sec i que bulli uns 40 minuts semi-tapat. Finalment, el tema del gratinat, dues opcions. La primera es posar-hi unes llesques de pa torrat amb formatge ratllat…però això ho heu de fer posant la sopa en recipients individuals que puguin anar al forn. La segona opció és posar les torrades amb formatge en una safata per anar al forn, gratinar-ho i que cadascú es posi les torradetes que vulgui al seu plat de sopa.

Deixa un comentari