Sopa harira

Clàssica sopa marroquí, boníssima, hivernal, crec que ja en vaig presentar una versió en un altre receptari, el de la “Cuina mediterrània”. En qualsevol cas, mai està de més repassar-la, és boníssima de veritat.

Ingredients:

2 cuixes de pollastre (o el seu equivalent en xai, que és l´ingredient original de la sopa)

100 gr de cigrons cuits

100 gr de llenties cuites

75 gr de fideus del n2

700 gr de tomàquet triturat

3 branques d´api

2 cebes

2 dents d´all

1 litre de brou de pollastre (o brou de xai, si opteu per la versió clàssica)

1 culleradeta de canyella en pols

1 culleradeta de pebre vermell picant (o dolç)

1 culleradeta de curcuma

1 culleradeta de gingebre en pols

 

La meva versió es encara més senzilla que la que s´explica al llibre, que també és més senzilla respecte a la manera tradicional d´elaborar aquesta sopa al Marroc. Jo parteixo de la base que ja tinc el brou de pollastre fet i les llegums cuites. A l´original s´aprofita la carn de pollastre que es posa per fer el brou (on s´utilitza més pollastre del normal) per després posar-la a la sopa, fet que si partiu de zero pel que fa al brou és més que recomanable, i en les mateixes quantitats que posa als ingredients. Tornant a la recepta en sí, sofregirem primer la ceba, després hi afegirem l´all i finalment l´api. Seguirem amb les espècies, el tomàquet i els fideus, mullarem amb el brou i quan quedin cinc minuts per al final de la cocció (dels fideus) hi afegirem les llegums i el pollastre, que haurem fet a la planxa (si partim del fet que ja teníem el brou), desossat i ben escampat. A la recepta del llibre l´autor hi posa farina per espessir-ho, però jo crec que no li fa falta, almenys pel meu gust. Podeu utilitzar menys brou, per exemple, si no us agrada gaire clara.

IMG_1063

 

Deixa un comentari