Sopa “mora” de pastanaga

Això de “mora” ve perquè és una sopa amb inspiració marroquina o de gustos marroquins, una deliciosa combinació d´una bona crema de pastanaga, feta amb un bon brou però aromatitzada amb forces espècies i, important, amb l´afegit d´unes cullerades de suc de llimona i també de taronja que potser no la fan apta per a tots els paladars…però que per als atrevits o per als amants de la cuina més o menys “exòtica”, la marroquina per ser més concrets, és una festa absoluta!

Ingredients (4 px):

1/2 kilo de pastanagues

1 patata mitjana

1 ceba gran

1 tall d´api

1/2 litre de brou de pollastre o de verdures (millor el de pollastre!)

2 cullerades de suc de taronja

2 cullerades de suc de llimona

1 cullerada de mel

1 Iogurt grec (opcional)

1 cullerada de comí en gra (o en pols…)

un polsim de canyella, de clau recén mòlt i de nou moscada

sal i pebre

Sofregirem la ceba en una cassola i poc després hi afegim la pastanada pelada i tallada a rodelles i l´api picat. Salem lleugeramentm, afegim la patata tallada a trossets i finalment el brou, deixant-ho coure durant uns 45 minuts.

Retirem del foc i triturem. Torrem el comí en gra a foc suau uns cinc minuts, el matxaquem en un bol juntament amb el clau i ho afegim a l´olla. El comí, tot i que recén torrat deu quedar molt millor, no cal que sigui en gra…Afegim els sucs, la mel, la canyella, removem bé, i rectifiquem de sal i pebre.

Ho servim amb una cullerada de iogurt grec al fons del bol, però si el tema làctics no agrada gaire us he de dir que personalment m´agrada més sense el iogurt, els sabors estan més pujats i té més entitat tot plegat ja que el iogurt crec que en part aplaca i uniformitza tots els sabors, tot i que queda molt bé igualment.

Deixa un comentari