Sopa picant de pastanaga i coco

Super bona recepta!

Ingredients (4 px):

mig kilo de pastanagues

3 cebes mitjanes

2 dents d´all

2 cm de gingebre

1 xili vermell

llavors de fonoll…o una branca si no en teniu

500 ml de llet de coco

100 ml d´aigua (per a mi insuficient, en posaria el doble)

oli de sèsam

sal i pebre

Ves per on repassant la recepta m´he adonat que no vaig utilitzar oli de sèsam…segur que hagués potenciat el sabor de la sopa que, d´altra banda, ja tenia per si mateixa prou gust. En fi, sofregim l´all, el xili, el gingebre i les llavors de fonoll a la cassola on farem la sopa. Pocs minuts després hi afegim la ceba i sofregim fins que estigui dauradeta. Moment per afegir-hi la pastanaga i seguir sofregint uns 15 minuts més. Mullar llavors amb l´aigua i la llet de coco i a partir que bulli coure a foc mitjà deu minuts més.

sopapastacoco1

Triturar la sopa fins que quedi fina. En aquest moment vaig veure que la pastanaga havia quedat massa crua i que la textura que estava agafant la sopa/crema no m´acabava de fer el pes, així que ho vaig passar pel colador xinès i la cosa va millorar bastant, quedant un sabor diferent (i probablement més interessant) que si la pastanaga estigués totalment bullida. Vaja, que diria que va quedar al dente…Afegir-hi cilantre picat (a la recepta del llibre senzillament diu que s´afegeixi cilantre a la sopa abans de servir-la i que se´n reservi una part per posar-lo per sobre…no acabo de veure la diferència entre una cosa i l´altra…vaja, que suggereixo picar el cilantre i incorporar-lo a la sopa), rectificar de sal i pebre i servir.

sopapastacoco2

Com us comentava, boníssim. El tema de la poca cocció (o insuficient a priori) de la pastanaga no va ser pas un problema, al contrari, diria que va quedar molt interessant…però definitivament havia de picar més!

Deixa un comentari