Sorell amb vinagreta mediterrània

El sorell, o “jurel”, és un peix blau super bo, m´atreviria a dir que millor que el verat i força econòmic, molt de fet, que resulta exquisit a la planxa recén comprat. No és present a totes les parades malgrat ser un peix molt mediterrani. El vaig probar per primera vegada al Cabo de Gata i fa cosa d´un any a l´única peixateria que obre els dilluns a la tarda al Mercat de l´Abaceria Central, en ple centre de Gràcia. Tenen peix de platja (pescat en barques aprop de la costa), rigurosament fresc. Vaja, comprat a la llotja de la Barceloneta a les 4 de la tarda i venut al client a les 7…i cuinat a quarts de deu, pla perfecte!

Aquesta vinagreta és fresca, sana i ben bona, ràpida de fer. Necessitareu els següents ingredients per fer el plat:

2 Sorells (acostumen a ser petits, de “racció”)
Tomàquet de pera
Alfàbrega
Oli d´oliva verge extra
Paté d´oliva negra
bitxo
tàperes
oli d´oliva 0,4
farigola fresca
sal
pebre negre

Demaneu a la peixateria que us treguin l´espina central sense tallar el cap…malgrat que si us ho fan en dos filets és ben bé el mateix…potser no queda tan bonic, però bé, el resultat no varia. Per preparar la vinagreta poseu en un bol el tomàquet tallat ben petit, pelat i sense llavors, juntament amb l´oli extra verge, el bitxo tallat petit i sense llavors, les tàperes i la farigola fresca. Jo hi vaig afegir també unes fulles d´alfàbrega que a la recepta les posa al final a mode de decoració. Feu el peix a la planxa i tot seguit hi poseu la vinagreta primer i després el paté d´olives diluït amb una mica més d´oli d´oliva extra verge.
Refrescant i super bo!

Deixa un comentari