Soufflé ètnic de gambes i pollastre

A vegades els noms de segons quins plats són un xic ridículs, i aquest n´és un exemple. Fa falta dir-li “ètnic” perquè hi ha espècies? Amb dir-li “especiat” no n´hi hauria prou? Bé, la qüestió és que està boníssim i val molt la pena que el feu!

Ingredients

Per fer la farsa:

una ceba mitjana

una mica de curry en pols

una mica de gingebre ratllat

pebre negre

oli d´oliva

mantega

xerès

50 gr de grana padano o un formatge tipus parmesà, però més fluixet

Per al soufflé:

80 gr de farina

80 gr de mantega

400 ml de llet

6 rovells d´ou

la “farsa”

80 gr de cues de gambes

80 gr de pit de pollastre

8 clares d´ou

cibolet

Començarem fent la farsa, pelant la ceba i ofegant-la amb mantega. Quan estigui ja cuita hi afegim pebre, curry i gingebre, ho barregem bé i ho deixem coure una estoneta més. Si teniu ginebrons poseu-ne uns quants, tot i que després els haureu de retirar.

Quan la ceba estigui ja definitivament hi afegim una mica de xerès i deixem reduir-ho. Reservem.

Fem llavors una beixamel i quan la tinguem llesta hi afegim la farsa i el formatge grana padano. Ho triturem amb el turmix i ho deixem refredar. Quan estigui a temperatura ambient hi afegim les cues de gamba i el pit de pollastre tot tallat a trossos petits i també els rovells d´ou. Barregem bé.

IMG_3398

Muntem llavors les clares a punt de neu i les incorporem a la beixamel amb una espàtula de plàstic.

IMG_3399

Anem incorporant les clares a poc a poc, amb suavitat, fins que quedim completament integrades.

IMG_3401

Repartiem la barreja en recipients individuals forrats de paper sulfuritzat (el que pot anar al forn). Enfornem deu minuts a 220 graus i cinc a 180…això a priori, ja que a mi em va quedar cru i ho vaig posar cinc minuts més.

IMG_3403

Deixa un comentari