Tarta de Santiago

He de confessar que mai ha estat sant de la meva devoció, però una tarta com aquesta sempre és un bon recurs i normalment agrada força. Ideal per a menjar acompanyada d´una bona copa de cava o d´un vaset de moscatell va resultar ser una preparació ràpida, fàcil i senzilla amb una cocció sensiblement més llarga de l´indicada al llibre. Coses del meu forn, o potser al Ferran Adrià li agrada més la Tarta de Santiago estil “panellets” que la de tota la vida, més cuita…

Ingredients:

3 ous

150 grams de sucre

150 grams d´ametlla molta

una mica de canyella en pols

pell de llimona ratllada

15 grams de sucre llustre

una mica de farina i de margarina per al motllo

Barregem els ous amb el sucre fins a tenir una mescla ben muntada. Hi tirem l´ametlla triturada, la pell de llimona ratllada i la mica ( a ull, com la pell de llimona…d´una llimona aprox) i ho barregem molt bé, a consciència. Posem la massa resultant en un motlle untat amb la farina i la mantega i ho deixem coure, teòricament, uns 17 minuts a 180 graus. Jo vaig deixar-ho 20 i estava crueta, tipus panellet. I la vaig tornar a posar al forn deu minuts més. Potser amb vuit n´hi havia prou, però vaja, diria que son entre 25 i trenta minuts a 180 graus.

Passat aquest temps es treu del forn i es deixa refredar, tirant-hi a sobre el sucre llustre amb l´ajuda d´un colador.

Molt bona!

santiago

Deixa un comentari