Timbal de bacallà confitat amb melmelada de ceba, olivada i pebrot del piquillo

Aquesta recepta no té cap tipus de dificultat, cap ni una. Només heu de tenir una anella per poder muntar amb èxit el timbal i que aquesta estigui ben plena ja que així segur que s´aguantarà. L´olivada la compreu feta, els pebrots del piquillo també i el bacallà confitat és molt senzill. Com a molt la melmelada de ceba, però bé, amb una mica de paciència ho fareu perfectament!.

Ingredients:

Dues cebes grans

oli d´oliva

75 gr de sucre

40 ml de vinagre de xerès

400 gr de bacallà

2 grans d´all

llorer, farigola, romaní

bitxo

150 gr d´olivada

12 pebrots del piquillo

Començarem fent la melmelada de ceba. Tallem les dues cebes a dauets ben petits i la sofregim a foc molt lent fins que estigui ben dauradeta. Afegim el sucre, remenem bé i deixem coure fins que veiem que està caramelitzant. El primer pas el farem amb la paella tapada i el segon, ja a foc una mica més fort (però que encara es pot considerar fluix), destapat. Quan veiem doncs que la ceba agafa textura de melmelada ho mullem amb el vinagre, deixem que s´evapori completament i ho reservem.

IMG_3825

Per confitar el bacallà primer hem d´infusionar l´oli amb el llorer, la farigola, el romaní, els dos bitxos, els dos grans d´all xafats però sense pelar i una mica de pebre negre en gra. Quan veiem que l´oli es comença a escalfar ho retirem del foc i deixem que s´infusioni. Uns minuts més tard posem el bacallà a coure, bé, a confitar-se dins d´aquest oli a foc molt lent durant uns deu minuts.

Començarem llavors a montar el plat dins d´una anella. Farem capes de pebrot del piquillo, melmelada de ceba, bacallà i olivada en aquest ordre. Més o menys heu de fer-ne tres i us quedarà més o menys així:

IMG_3827

Molt bo, vistós i amb resultats esplèndids.

Deixa un comentari