IMG_2613

Truita amb pernil, ametlles i all

Truita de riu, eh. Bona i molt barata. Ja, molen més si són de riu de veritat, totalment cert. Ara mateix no sabria dir si les de la meva parada del mercat ho són o no, ho hauria de preguntar. Big mistake. Mentrestant, una manera de fer-les apanyadeta a més no poder…

Ingredients:

1 truita per persona                                                               2 dents d´all

farina                                                                                           julivert

oli                                                                                                 suc de llimona

pernil (del país o dolç, jo prefereixo dolç)                xerès

ametlles crues (poden ser torrades també)             sal, pebre i oli

Salpebrar les truites i ficar-hi el pernil a dins. Això teòricament. Jo les vaig enfarinar i fregir primer i desprès hi vaig posar el pernil dolç, dolç perquè no m´agrada el pernil del país calent/fregit.

Per fer la salsa es piquen les ametlles, una mica de pernil (si escolliu fer-ho amb el salat), l´all i el julivert i es posa tot en una paella amb oli calent durant uns cinc minuts com a molt. Es retira del foc i s´hi afegeix el suc d´una llimona i dues cullerades de xerès.Es tira a sobre de les truites, que estan en una safata i es posa al forn uns minuts, no gaires, fins que estan torradetes.

Jo tenia ametlles torrades i no tenia julivert ni pernil del país, així que vaig sofregir els alls i vaig tirar les ametlles uns segons abans de retirar-ho del foc…la resta, igual.

IMG_2614

 

Deixa un comentari