Vedella al vi negre amb xocolata

Un nou estofat! Sí, ho sé, ja va prou ple d´estofats el receptari d´en Lladonosa perquè a sobre faci també els estofats d´El Comidista…però és que si els faig és perquè crec que valen la pena, i aquest segueix de nou la tònica general, vaja, senzill de fer (però de llarga elaboració) i d´excel.lents resultats, amb la xocolata com a estrella convidada final.

Ingredients (4 px):

1 kilo de vedella tallada a daus per estofar

200 gr de pastanaga (un parell de mitjanes)

200 gr de ceba (una de mitjana-gran)

50 gr de farina

250 ml de vi negre

24 cebetes del platillo

25 gr de xocolata negra

una branca de farigola

sal, pebre, oli

2 litres de brou de carn o d´aigua

Primer enrossirem la vedella en una cassola que pugui anar al forn, i una vegada fet aquest pas la reservem i fem un sofregit amb la ceba i la pastanaga. Ben bé uns vint minuts llargs, moment de tira-hi la farina, remoure bé, mullar amb el vi negre i deixar coure uns minuts. Afegim el brou i la vedella i posem la cassola al forn a 200 graus. Jo vaig optar per baixar-lo perquè se´m deia que hi havia d´estar dues hores, i em va semblar massa potència.

Dues hores més tard separem per una banda la vedella i per l´altra la pastanaga i la ceba, que passarem  pel xinès. Amb tota la salsa que haurem obtingut de colar-ho tot plegat fem que les cebetes del platillo bullin durant uns vint minuts aprox, i després hi incorporem la vedella. Deixem que tot plegat faci la xup xup una estona més i finalment, ja fora del foc, ratllem la xocolata. Quan ens ho anem a menjar calentem suaument i llestos!

vedellavixoco

Deixa un comentari