Vedella amb all i tomàquet

Fa temps vaig cuinar aquesta vedella amb alls i salsa de tomàquet que va quedar molt i molt bona, per tant crec que m´animaré a fer-ne algún més de semblant…

Ingredients (4 px):

1 kilo de carn x estofar (preferentment “conill” de vedella)

1 kilo de tomàquets o un pot de tomàquet triturat de 1/2 kilo

1 ceba

1 cabeça d´alls (pelats)

1 cullerada sopera de pa ratllat

1 vas gran d´aigua bullint

mitja pastilla de brou de carn

Jo primer començaria per fer la salsa de tomàquet. En aquesta ocasió, com de fet quasi sempre, vaig optar per utilitzar una llauna de tomàquet triturat (el meu preferit era el “cidacos” però ja no en trobo…)i, com també quasibé sempre, una ceba, tallada molt molt petita. Mentre es fa la salsa (tiro el tomàquet quan la ceba està ben dauradeta) marquem bé la carn, ja a la cocotte, en un oli on prèviament hi haurem saltejat tots els alls (pelats). Aquest punt no figura a la recepta original però bé, vaig pensar que molaria fer-ho. Quan tens tota la carn ben dauradeta i la salsa de tomàquet feta es barreja tot a la cocotte juntament amb els alls, s´hi tira el pa ratllat i la mitja pastilla de brou de carn dissolta en un vas gran d´aigua bullint…i es deixa fent la xup xup a foc mitjà-lent durant una hora i mtja. Remeneu de tan en quan i al final us quedarà una carn melosa super bona, els alls s´hauran” dissolt” dins del brou-salsa…mega bo, de veritat.

Per acompanyar podeu fer arròs blanc o puré de patates…o res…jo, com veureu a la foto, vaig optar per l´arròs.

Deixa un comentari