Vedella amb pinya

Delicatessen, tu. Fet amb una carn que, per cert, no era gaire barata (25 euracos em va costar la bèstia…clar que en van menjar  8 persones…potser no era tan cara llavors), un “cap de mort” sencer, fent la xup xup dins una cocotte amb una salsa que sorprenentment em va sortir força picant. Bé, si recordem que en el moment de triturar-la vaig oblidar treure els dos bitxos que hi havia potser s´entén millor, oi?

Ingredients:

Cap de mort (babilla), sobre el kilo i mig

1 llauna de pinya de 1/2 kilo (o més, segons us agradi més o menys)

Panses (les petites)

1/2 vas de rom

1 vas i mig de vi blanc

8 claus

2 trossos de guindilla

1 cullerada sopera de farina

oli, margarina, sal, pebre

Poseu la carn a macerar dins de la cocotte que després utilitzareu per fer-la amb el rom, les panses (un grapat), els claus (incrustats a la carn), el bitxo, l´almivar de la pinya i un parell de talls. Donar-li la volta un parell o tres de vegades durant una hora.

Passat aquest temps reserveu la carn i el suc de la maceració per separat. Poseu oli a la cocotte i daureu la carn. Tirar-hi primer la farina, un parell de voltes i tot seguit la maceració, excepte les panses. Afegir-hi el vi blanc, salpebrar i deixar coure aprox una hora i mitja, donant-li la volta a la carn unes quantes vegades a foc lent quan hagi arrencat el bull.

A mi em va quedar un xic massa feta pels cantons, si bé es cert que els trossos del mig estaven al seu punt.

La carn es talla a trossos, la salsa es trinxa (si la voleu picant, amb el bitxo inclòs…) i si ha quedat massa líquida se li fa arrencar el bull en un cassó a part i se li tira una mica de “maizena”, unes voltes i llestos. Si us queden grumolls (a mí em passa cada dos x tres) doncs la coleu…

La resta de la pinya es talla a trossets (si no heu comprat unes llaunes on ja ve trinxada), es salteja amb margarina i es posa a sobre de la carn, ja tallada i col.locada en una safata, i ja ho teniu llest per servir.

Ens va agradar molt a tots!

1 thought on “Vedella amb pinya”

Deixa un comentari