Xai farcit amb bulghur

La peça de xai a farcir és una part de l´esquena del xai que alguns en diuen “sella”, just quan acaben les costelles i comença l´esquena. Heu de demanar que us ho desossin ja que després ho haureu de farcir amb bulghur (similar al cuscús) i verduretes. Val la pena, surt boníssim!

Ingredients (2 px):

Dues peces de xai (“la sella”) d´uns 300 gr aprox cada una

50 gr de bulghur

15 gr de panses de corint

mig porro

una pastanaga

comí en pols

cilantre picat

1 gra d´all

1 massa d´hojaldre

1 rovell d´ou

llavors de grosella (“amapola”)

200 gr de xampinyons,

brou de xai

Abans que res fem un brou amb unes quantes verdures (ceba, pastanaga, porro) i els ossos del xai que haurem desossat. Primer enrossim els ossos, després hi afegim les verdures tallades en trossets petits, seguim enrossint per finalment afegir-hi aigua. Ha de coure unes dues hores per anar bé, però amb una no us quedarà pas malament. Una vegada fet ho colarem i reservarem.

Després  haurem d´hidratar el bulghur i les panses posant-ho amb aigua calenta uns vint minuts aprox. Mentrestant anirem tallant les verduretes en juliana i les saltejarem amb el comí, l´all i el cilantre, ja al final, per acabar incorporant-hi el bulghur i les panses quan estiguin hidratats.

Farcim la sella de xai amb el bulghur, ho lliguem amb fil i ho marquem a la paella amb oli d´oliva.

sella1

Quan estigui marcat ho posem al forn deu minuts a 200 graus. Passat aquest temps ho treiem del forn i ho deixem refredar. Ja sense el fil ho emboliquem amb l´hojaldre, ho pintem amb el rovell d´ou diluït amb una mica d´aigua i ho cobrim amb les llavors de grosella. Ho tornem a enfornar entre deu i quinze minuts a 200 graus.

Mentrestant posem a reduir el brou de xai 2/3 parts del seu volum (un mig litre aprox), netegem i tallem els xampinyons a quarts, els saltegem procurant que no es coguin amb la seva aigua sinó amb l´escalfor de la paella. Quan estiguin els afegim a la salsa ja reduida i els servim al costat de la sella de xai hojaldrada amb les llavors de grosella.

sella2

Deixa un comentari