Albergínies al forn amb ceba fregida, llimona i feta

Senzilles albergínies, que no porten gaire feina i que si teniu llimona confitada a la nevera tenen un plus força interessant.

Ingredients:

4 albergínies (o dues, depenent de la gana que tingueu!)

4 cebes, 50 gr de formatge feta, 1 llimona confitada (o normal)

1 dent d´all, 1 culleradeta de comí en pols, 1 de zumaque, sal i pebre

Tallem les albergínies per la meitat, a lo llarg. Les untem amb oli, salpebrem i fem uns talls a la polpa. Enfornem 45 minuts a 200 graus. Mentrestant fregim la ceba, i al final hi afegim les espècies i el formatge feta. Ho saltegem tot un parell de minuts.

Amb la llimona podeu fer un parell de coses. Al llibre només n´utilitzen la polpa, per això no cal que sigui una llimona confitada, i la barregen amb l´all, suc de la llimona i xili. Jo vaig utilitzar la llimona confitada, per tant ho vaig picar tot junt i ho vaig barrejar amb la feta i la ceba…i tot això a la vegada amb la polpa de l´alberginia. Al llibre posen la ceba i el formatge senzillament per sobre de les albergínies. Les dues opcions són bones!

Leave a Reply