Aletes de pollastre lacades amb rotllets vietnamites

Aquesta recepta és força laboriosa però gens dificil. Com a molt requereix paciència, ja que per fer els rotllets vietnamites heu de tallar forces verdures i per fer les diverses salses que acompanyen al plat (una de remolatxa i l´altra un “mojo picón”) doncs heu de ser una mica previsors, ja que una d´elles s´ha de fer quasibé d´un dia per l´altre. I bé, la salsa per a lacar també té tela, ja ja…

Ingredients

Per a marinar les aletes:

16 aletes de pollastre

50 ml de salsa de soja

100 ml d´oli d´oliva

1 gra d´all

10 gr de gingebre fresc picat

Per lacar les ales:

30 gr de mel

60 ml de vinagre de mòdena

una mica de concentrat de tomàquet

80 gr de gingebre fresc

90 ml de salsa de soja

1 litre i mig de brou fosc de pollastre

Per al “mojo” verd:

5 grans d´all

10 gr de comí picat

sal gruixuda

40 gr de pebrot verd

cilantre picat

oli d´oliva

vinagre de vi blanc o de poma

una mica d´aigua

Per a la salsa de remolatxa:

60 gr de sucre

60 ml de vinagre de xerès

60 ml d´aigua

2 fulles de llorer

pebre negre en gra

250 ml de suc de taronja

500 gr de remolatxa cuita

Per al farcit dels rotllets vietnamites:

una pastanaga

una ceba tendra

un carbassó

uns quants espàrrecs verds

mig pebrot vermell

mig pebrot verd

uns quants bolets shiitake

Fulles d´arròs vietnamites

Començarem preparant la salsa de remolatxa, que ha de reposar marinant a la nevera dotze horetes. Heu de fer bullir abans que res el sucre, el vinagre i l´aigua durant cinc minuts. Després hi afegiu el llorer i els grans de pebre i ho barregeu amb el suc de taronja. Junteu aquesta barreja amb la remolatxa cuita i ho guardeu tapat a la nevera.

IMG_3830

Quan hagi passat el temps preceptiu retireu les fulles de llorer i ho tritureu tot al turmix. Reserveu.

Per marinar les aletes  les poseu en un recipient amb tots els ingredients de la marinada i ho deixem reposar dues hores ben bones. Mentrestant comencem a tallar totes les verdures a tires fines i més o menys regulars.

IMG_3831

Les saltegem per separat i quan ho tinguem fet les barregem, hi posem un polsim de gingebre en pols i una mica de salsa de soja. Posem a estovar les fulles d´arròs, bé, més que fulles son unes rodones d´una pasta d´arròs deshidratada que, per poder-les manipular, s´han de posar en aigua freda uns cinc minuts. Quan les tingueu estovades feu una mena de canelons amb les verdures:

IMG_3833

Preparem ara la salsa amb la que lacarem les aletes de pollastre: posem a escalfar la mel en un bol i quan comencin a sorgir bombolles hi afegim el vinagre. Tot seguit hi posem una mica de tomàquet concentrat, la salsa de soja i el gingebre. Mullem finalment amb el brou de pollastre i deixem coure a foc mitjà una mitja hora. Ens ha de quedar una salsa amb una mica de consistència. Mentrestant preparem el “mojo” començant a picar al morter la sal gruixuda amb el comí en pols. Tot seguit hi afegim les fulles de cilantre, un bon grapat, picades prèviament, i a continuació els alls. Finalment hi posem el pebrot i mentre ho acabem de picar anem afegint oli d´oliva. Com a punt culminant del procés hi posem vinagre, poc, seguim emulsionant amb la mà de morter i si quan ho tastem està massa fort (d´all probablement…) hi posem una mica d´aigua. Ho reservem.

Colem la salsa per lacar i marquem bé les aletes que ja les tindrem marinades. Ho posem tot junt al forn a 200 graus…

IMG_3832

… i anem tirant salsa a sobre constantment fins que la salsa espessi molt i us quedi una cosa més o menys així:

IMG_3835

Fregim breument els rotllets, millor si els enfarineu ja que amb la calor es desfan molt ràpid i la farina evitarà que us passi. Això sí, un parell de minuts i ja estarà, per totes bandes. Serviu les aletes acompanyades del rotllets i amb les dues salses d´acompanyament.

IMG_3838

Super bo! La salsa a mi em va quedar un pèl forta, però bé, no acaba de lacar així que vaig treure el pollastre del forn i vaig reduir la salsa apart en un bol a fi que agafés més consistència. El temps és orientatiu, a les meves notes tenia apuntat deu minuts, però vaja, jo m´hi vaig estar molta més estona…

1 thought on “Aletes de pollastre lacades amb rotllets vietnamites”

Deixa un comentari