Cosina germana dels antipasti que vaig ensenyar fa poc, aquesta amanida es diferencia pel fet que es fregeixen les verdures en comptes de fer-les a la planxa i per la vinagreta en sí. Es super bona!
Ingredients:
1 albergínia
2 carbassons mitjanets
2 pebrots vermells mitjans
fulles d´enciams variats
encenalls de parmesà
2 dents d´alls
unes fulles de menta
ceba tendra
unes quantes fulles d´alfàbrega
oli extra verge
sal, pebre
viangre de mòdena
viangre de vi
gingebre en pols
Tallem l´albergínia i els carbassons a rodanxes i les fregim. Reservem. Mentrestant, o millor dit primer de tot, haurem posat a escalivar els pebrots. Per fer la vinagreta juntem en un bol unes quantes cullerades soperes d´oli (entre 4 i 8), una o dues de vinagre de mòdena, uan de vinagre de vi, una mica de gingebre en pols, una mica de sal i pebre recén mòlt. Piquem les fulles d´alfàbrega i de menta i les afegim a la vinagreta. Amb un pelador de patates fem les virutes de parmesà i quan els pebrots estigui i s´hagin refredat els tallem a làmines i els juntem amb els carbassons i l´albergínia, afegim les fulles d´enciams variats i ruixem amb la vinagreta, posant per sobre les virutes de parmesà. Boníssim!
Reblogged this on Celler-Adocse.
Té molt bona pinta, provaré de fer-la aviat. Gràcies. Salut