Es veu que és un clàssic de les amanides…jo, la veritat, no n´havia sentit a parlar mai, deu ser que no m´hi fixo gaire…Temps enrera no li hauria fet gens de cas però ja fa una temporada que li he agafat el gustillo a l´api cru, així que vaig pensar que estaria molt bona. I, efectivament, ho estava. Fàcil i ràpida de preparar.
Ingredients (6 px):
300 gr. d´api
3 pomes golden
180 gr de maionesa
6 cullerades de nata líquida/crema de llet
3 cullerades de suc de llimona
anous pelades (uns 100 grams)
2 cullerades de mostassa de Dijon
sal i pebre
Tallem i pelem els troncs d´api i el tallem a rodanxesi partim les anous per la meitat. Peparem la salsa barrejant la maionesa (de pot o feta al moment amb un ou, oli, sal i unes gotes de llimona) amb la mostassa, la crema de llet i el suc de llimona. Pelem la poma i la tallem a quadrats (més o menys), ho barregem tot i salpebrem. Una estoneta a la nevera no li va gens malament abans de servir-la.