Anec al gingebre

Aquesta recepta, originària de Myanmar, l´antiga Birmània, és una passada. Intensa, saborosa, fresca, una veritable explosió de sabors asiàtic que et fa estimar encara més aquesta cuina tan espectacular.

Ingredients:

2 o 3 magrets d´ànec, depenent de la seva mida

2 grans d´all, un tros d´arrel de galanga fresca

un bon tros de gingebre fresc, 2 xilis vermells

150 gr de pebrot vermell i 150 de verd

400 gr de pinya natural, 100 gr de cena tendra

4 cullerades de salsa de soja clara, 1 de ketjap manis (salsa de soja dolça)

1 cullerada de salsa d´ostres, una de vinagre d´arròs

100 ml de brou de pollastre, una mica de midó de blat

 

Amb els magrets heu de tallar-los a tires més o menys fines, podeu treure el greix, cosa que jo vaig fer, o no. Les verdures les talleu bastant petites i ho aneu saltejant tot al wok, pinya inclosa. Tot seguit saltegeu l´ànec. El reserveu. Feu bullir les salses amb el vinagre d´arròs i el brou i llavors ho espessiu amb el midó de blat. Torneu a posar les verdures, la pinya i la carn al wok, hi tireu la salsa, barregeu i serviu. Brutalíssim!

img_1854

Leave a Reply