L´api rave és una mena de tubercle, d´aspecte no gaire atractiu però molt bon gust, també conegut com a “celerí”. Una mica patata, una mica porro, una mica api, una mica rave…combinat en forma d´amanida amb les llenties casa molt bé!
Ingredients:
60 gr d´avellanes
200 gr de llenties de Puy
2 fulles de llorer, 4 branques de farigola
1 api rave d´un mig kilo aprox
oli d´oliva extra verge, vinagre de vi negre
Menta fresca picada
sal, pebre
Les avellanes millor que les compreu torrades. L´api rave l´heu de pelar i tallar a daus, i bullir-lo amb força sal uns dotze minuts aprox. Les llenties les feu amb el llorer i la farigola, partint d´aigua freda i sal, a foc lent, uns 40 minuts, però a partir dels 30 tasteu-les. Quan ho tingueu tot fet, i refredat, ho barregeu bé, feu una vinagreta, hi afegiu la menta i llestos!