Arròs al cardamom amb ous escalfats i iogur

Arròs al cardamom amb ous escalfats i iogur

Una altra fantàsticsa recepta d´arròs, senzilla com poques, bona com totes les que presento d´aquest gran llibre que es diu “El gourmet vegetariano”.

Ingredients:

8 “vainas” de cardamom, 6 fulles de curry

2 cebes, 4 dents d´all

2 culleradetes de llavors de cilantre, dues de curcuma mòlta

2 xilis verds frescos, sal i pebre negre

400 gr d´arròs basmati, 720 ml d´aigua

1 cullerada de vinagre blanc, 6 de suc de llima

4/8 ous, 4/8 cullerades de iogur grec

70 grs de fulles de julivert picades i 70 de cilantre

 

Encenem el forn, posant-lo a 180. Sofregim en una cassola que pugui anar al forn la ceba i l´all, afegint-hi en uns minuts les fulles de curry, el cardamom, les llavors de cilantre, els xilis tallats a làmines, la curcuma i la sal. Afegim l´arròs, l´anacarem i el mullem amb l´aigua (calenta). Ho tapem i ho enfornem durant 25 minuts. Quan estigui farem els ous escalfats, posant-los un a un en aigua bullint amb vinagre, i retirant-los al cap de quatre minuts aprox. Abans de servir l´arròs hi haurem d´afegir el julivert, el cilantre i el suc de llima, barrejant-lo bé, i posant-hi una cullerada de iogur a sobre quan ja estigui a cada plat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *