Aquest arròs amb bacallà i verdures és boníssim, però que boooníssim de veritat. La clau, com quasi sempre amb els arrossos, és tenir un bon brou de peix de roca i una bona matèria prima, com un arròs del Delta de l´Ebre. Integral? Això depèn, heu de tenir força brou però.
Ingredients :
450 gr de bacallà
300 gr d´arròs perlat de Pals
uns branquillons de brocoli
100 gr de pèsols
1 pebrot verd
3 carxofes
1 ceba de Figueres
3 tomàquets de pera
2 grans d´all
30 gr d´ametlles
uns brins de safrà
Com fer la recepta de l´arròs amb bacallà i verdures:
Sofregirem primer la ceba, tallada a làmines, i tot seguit hi afegirem els tomàquets (tallats a daus, sense pell ni llavors), els pebrots i les carxofes (podeu utilitzar-ne de congelades…). Deixem concentrar bé el sofregit, tirem l´arròs, donem unes quantes voltes i finalment ho mullem amb aigua bullent. Si voleu posar-hi pèsols i col-i-flor ara és el moment també. El bacallà jo el vaig tallar a daus grossos i el vaig posar a la meitat de cocció de l´arròs, vaja, al cap d´uns deus minuts, i cinc abans d´acabar la cocció hi tirem la picada feta amb les ametlles, el safrà i els alls, i la deixatem (disolem) amb l´aigua de la cocció.
Va quedar boníssim, super recomenat!