Una agradable sorpresa, una excel.lent combinació que en el meu cas en concret es va veure beneficiada d´un excel.lent brou de peix que tenia de quan vaig fer alguna de les sopes de peix que ja han anat sortint en aquest receptari. No sé si era un sobrant de la sopa de pescadors, de la d´escórpora o de la que fos però el cas és que era moooolt bo i clar, en combinació amb un bon sofregit (interessant presència dels alls tendres) i amb unes bones sardines van fer d´aquest arròs un excel.lent dinar!
Ingredients (4 px):
20 sardines (obertes, sense espina)
4 mides d´arròs
4 tomàquets madurs
una ceba gran
un manat d´alls tendres
una branca de julivert
uns brins de safrà
brou de peix (litre i mig aprox)
Sofregirem primer la ceba i tot seguit hi afegim els alls tendres. Incorporem els tomàquets sense pell ni llavors tallats ben petits i deixem que el sofregit es vagi concentrant, afegint-hi una mica d´aigua si es fa necessari. Tirem l´arròs, hi donem unes quantes voltes i mullem amb el brou de peix. A mitja cocció tirem una picada amb el julivert i el safrà com a únics protagonistes i uns minuts abans d´acabar les sardines, salpebrades, que es faran en un moment. Deliciós!!!