Arròs caldòs de bacallà

Arròs caldòs de bacallà

Aquest arròs caldòs de bacallà és absolutament infalible. Amb un bon brou, un bon sofregit i un bon bacallà, a més a més d´unes quantes verdures que les podeu posar a la vostra conveniència, en teniu més que de sobre per triomfar.

Ingredients:

  • 1´5/2 litres de brou de peix
  • 300 gr de bacallà
  • 250 gr d´arròs bomba
  • 1  carbassó
  • 1 ceba de Figueres
  • mig pebrot vermell escalivat
  • 2 grans d´all
  • 3/4 tomàquets de pera
  • Dues cullerades de romesco (opcional)
  • 3 carxofes

Com fer la recepta de l´arròs caldòs de bacallà:

  1. Per al brou de peix podeu intentar aconseguir espines de bacallà al mercat, a vegades comprant la cua amb espina i fent un brou amb verdures i la cua. De totes maneres, un bon brou de peix també va bé, eh.
  2. Començarem fent un bon sofregit de ceba. La tindrem potxant-se a foc lent uns 25 minuts aproximadament.
  3. Tot seguit hi posarem el tomàquet, en aquesta ocasió, ratllat. Quinze minuts més, ben concentrat, que perdi tota la seva aigua.
  4. Incorporem les carxofes, hi donen unes quantes voltes i mullem amb el brou de peix. Salem.
  5. Quan bulli hi tirem l´arròs. Depenent del que utilitzeu trigareu més o menys. Jo, amb quinze minuts en tenia prou.
  6. A mitja cocció hi poso el carbassó tallat a daus i deixo coure uns vuit o deu minuts més.
  7. Un parell de minutets abans d´acabar la cocció hi afegim el pebrot escalivat tallat a tires. Millor, òbviament, que ja el tingueu cuit abans de començar a cuinar el plat. Hi afegim també el romesco, que jo vaig utilitzar perquè en tenia de fet i no tenia res per fer la picada. Així que o una cosa o l´altra. He de dir que amb el romesco va quedar impressionant.
  8. Finalment, i ja fora del foc, hi posem els talls de morro de bacallà, tapem i deixem que es coguin amb l´escalfor del brou.
  9. I ho servim. Si teniu a mà julivert o quelcom semblant no li anirà gens malament.
  10. Amb aquesta recepta us recomano utilitzar un bon vi blanc, millor si és de les Rias Baixas, com aquest Muti. En cas que no en trobeu sempre podeu recórrer a una bona garnatxa blanca de la Terra Alta.
  11. Adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta:

 

 

0 thoughts on “Arròs caldòs de bacallà”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *