Aquest arròs caldòs de bacallà és absolutament infalible. Amb un bon brou, un bon sofregit i un bon bacallà, a més a més d´unes quantes verdures que les podeu posar a la vostra conveniència, en teniu més que de sobre per triomfar.
Ingredients:
- 1´5/2 litres de brou de peix
- 300 gr de bacallà
- 250 gr d´arròs bomba
- 1 carbassó
- 1 ceba de Figueres
- mig pebrot vermell escalivat
- 2 grans d´all
- 3/4 tomàquets de pera
- Dues cullerades de romesco (opcional)
- 3 carxofes
Com fer la recepta de l´arròs caldòs de bacallà:
- Per al brou de peix podeu intentar aconseguir espines de bacallà al mercat, a vegades comprant la cua amb espina i fent un brou amb verdures i la cua. De totes maneres, un bon brou de peix també va bé, eh.
- Començarem fent un bon sofregit de ceba. La tindrem potxant-se a foc lent uns 25 minuts aproximadament.
- Tot seguit hi posarem el tomàquet, en aquesta ocasió, ratllat. Quinze minuts més, ben concentrat, que perdi tota la seva aigua.
- Incorporem les carxofes, hi donen unes quantes voltes i mullem amb el brou de peix. Salem.
- Quan bulli hi tirem l´arròs. Depenent del que utilitzeu trigareu més o menys. Jo, amb quinze minuts en tenia prou.
- A mitja cocció hi poso el carbassó tallat a daus i deixo coure uns vuit o deu minuts més.
- Un parell de minutets abans d´acabar la cocció hi afegim el pebrot escalivat tallat a tires. Millor, òbviament, que ja el tingueu cuit abans de començar a cuinar el plat. Hi afegim també el romesco, que jo vaig utilitzar perquè en tenia de fet i no tenia res per fer la picada. Així que o una cosa o l´altra. He de dir que amb el romesco va quedar impressionant.
- Finalment, i ja fora del foc, hi posem els talls de morro de bacallà, tapem i deixem que es coguin amb l´escalfor del brou.
- I ho servim. Si teniu a mà julivert o quelcom semblant no li anirà gens malament.
- Amb aquesta recepta us recomano utilitzar un bon vi blanc, millor si és de les Rias Baixas, com aquest Muti. En cas que no en trobeu sempre podeu recórrer a una bona garnatxa blanca de la Terra Alta.
- Adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.