La veritat és que fa temps vaig fer una recepta quasi calcada a aquesta: espinacs amb beixamel, sempre boníssims, encara més si la beixamel és amb una mica de curry o alguna espècie, i a sobre un bon tall de bacallà. Aquesta recepta n´és cosina germana, per no dir germana directament…
Ingredients (x 4 px):
4 talls de bacallà (pot ser penca o morro)
1 kg d´espinacs
1 ceba
formatge ratllat
beixamel: 1 cullerada sopera de farina, 25 gr. de margarina, 1/2 litre de llet, sal
Ja sabeu, si es possible millor comprar espinacs frescos. En cas contrari intentar-ho amb aquells que venen ja nets i semi-frescos en bosses, que en aquest cas va ser el que vam fer nosaltres. Posar a sofregir la ceba i desprès tirar-hi els espinacs, prèviament escaldats amb aigua bullent.
El bacallà el poseu en aigua freda i quan comencin a sortir bombolletes el retireu, que no bulli en cap cas. Col.locar-lo a sobre dels espinacs en una safata per anar al forn i abocar-hi la beixamel, a la qual avui hi hem afegit una cullerada de curry. Cobrir-ho amb formatge ratllat i al forn uns minutets per gratinar-ho.
Boníssim!