Bacallà amb espinacs i panses i pinyons

Bacallà amb espinacs i panses i pinyons

El bacallà amb espinacs i panses i pinyons és un clàssic etern dels bacallans, quelcom que no passa ni passarà de moda, una combinació imbatible que admet múltiples variacions i que troba en aquesta recepta en concret la més senzilla i a la vegada encertada versió.

Ingredients :

 • 4 talls de bacallà d´uns 150 gr
 • 1 kilo d´espinacs
 • Panses i pinyons a ull i gust del consumidor…un bon grapat de cada cosa!
 • 1 ceba
 • 1 dent d´all
 • farina
 • oli, sal

Com fer la recepta de bacallà amb espinacs i panses i pinyons:

 1. Podem comprar el bacallà dessalat, al punt de sal o fer-ho a casa. En aquest darrer cas, més complicat i amb un evident risc, recomano tenir el bacallà dins de la nevera i sense tapar amb força aigua durant  tres dies. El dia abans de menjar-s´ho, o el mateix matí si l´aneu a cuinar per sopar, feu un canvi d´aigua i a darrera hora, bé, a mitja tarda potser millor en feu un altre. Tasteu-lo abans de cuinar-lo, aquest darrer canvi és la línia que separa l´èxit del fracàs, ja ja.
 2. Enfarineu i fregiu el bacallà en un oli amb un all prèviament enrossit, tallat a làmines. El reserveu.
 3. Feu un sofregit de ceba en aquest mateix oli
 4. Saltegeu els espinacs en una altra paella. Jo recomano fer l´esforç de comprar-los frescos, val molt la pena. Si son congelats doncs una vegada estiguin descongelats els sategeu breument i els reserveu. Si són frescos guanyareu sabor però també tindreu més feina, ja que els haureu de rentar i treure les cues.
 5. Quan la ceba estigui quasi a punt hi tireu les panses i els pinyons i deixeu coure uns cinc minuts tot junt. Hi ha qui remulla les panses, amb aigua o vi ranci. Jo recomano fer-ho, però tindran un gust més concentrat si no ho feu.
 6. Finalment hi afegiu els espinacs, doneu unes voltes i col.loqueu els talls de bacallà a sobre. Poseu una mica, mica mica, d´aigua o millor de brou de peix, si en teniu a mà, i deixeu coure uns minuts, primer tapat (uns cinc) i després un parell més destapat, sobretot si us queda massa líquid.

0 thoughts on “Bacallà amb espinacs i panses i pinyons”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *