Bacallà amb patates

Així, a simple vista, sembla fins i tot un plat de bacallà prescindible…doncs no, ja que també hi ha tomàquet, element clau que acaba convertint aquest plat en una petita exquisitesa per als amants del bacallà.

Ingredients (4 persones):

  • 4 talls de bacallà d´uns 150 grams cadascú (poden fer entre 150 i 200)
  • 1 kilo de patates (1250 gr. una mica més potser)
  • 5 tomàquets madurs
  • 3 grans d´all
  • uns ramets de julivert
  • uns brins de safrà
  • farina
  • oli, sal

Enfarinem i fregim el bacallà i en aquest mateix oli hi sofregim la ceba tallada ben fina. Quan està rossa hi afegim el tomàquet, tallat a daus sense pell ni espines, i deixem que vagi fent…Quan està a punt hi tirem les patates, tallades a daus, i ho cobrim amb aigua freda. Deixem coure a poc a poc, i a mitja cocció (aprox, potser una miqueta més) hi posem el bacallà i la picada, feta amb els alls, el julivert i el safrà (si no en teniu, una miqueta de cúrcuma també va bé). Ho rectifiquem de sal i a menjar-s´ho! Per cert, important que faci bé la xup xup, amb calma, queda boníssim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *