Braç de gitano de patata

Braç de gitano de patata

La patata és el més important per fe el braç de gitano. Tipus de patata? Doncs la millor per a fer purés, i amb això hi ha opinions per a tots els gustos. Jo, normalment, utilitzo la vermella, la “red pontiac“, però la “canabé” o també la del “bufet” us poden servir. Un plat fred, potser més ideal de cara a l’estiu, però que també es pot menjar en aquesta època sense problemes.

 

Ingredients per 6 persones

  • 1 kilo i 1/4 de patates
  • 2 llaunes de tonyina
  • 3 tomàquets “carnosos”
  • 50 gr. de mantega
  • 1 vas de llet calenta
  • olives verdes sense pinyol (uns 50 grams, però si en voleu més…)
  • enciam
  • maionesa (2 ous, un vas d´oli, suc de llimona i sal)

Com fer braç de gitano de patata

 

  1. Poseu les patates a bullir, amb pell, aigua freda i sal. Sempre us quedaran més bones si les feu amb pell, tot i que és obvi que anireu més ràpid si les talleu i peleu.
  2. A partir de que comencen a bullir calculeu uns 30 minuts.
  3. Quan estiguin cuites  les peleu i xafeu amb la forquilla. Si teniu passapurés feu-ho amb això.
  4. Hi afegiu la mantega i la llet i quan ho tingueu ben barrejat ho estireu a sobre d´un drap moll (i escorregut, però). Amb un ganivet ho fareu força bé.
  5. Paral·lelament barregeu part de la maionesa amb la tonyina, el tomàquet tallat ben petit i l´enciam, guardant-ne una mica per a la guarnició.
  6. El moment de fer el “braç” es potser el més complicat…doblegeu les dues parts del puré i amb l´ajuda del drap les ajunteu formant un rotllo gran, com un braç de gitano de pastisseria.
  7. Ho cobriu amb la resta de la maionesa i el que us hagi sobrat de l´enciam, tomàquet o olives, el que vulgueu.
  8. Més que recomanable fer-ho a primera hora del matí i ficar-ho a la nevera per a que estigui ben fred.

 

Podeu trobar més receptes amb patates o Braç de gitano:

Receptes de braç de gitano

Receptes amb patata

Aquí teniu més de 200 receptes d’amanides

 

1 thought on “Braç de gitano de patata”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *