A mi m´encanta la pinya cuinada, ja sigui a la planxa, saltejada, guisada, la trobo deliciosa, i combinada amb unes excel.lents broxetes de pollastre fa una combinació d´aquelles que fan afició.
Ingredients:
4 pits de pollastre
marinada del pollastre: 4 grans d´all, 1 tall d´herba llimona, 1 cullerada de sal, una de pebre negre, 2 fulles de llorer, 4 cullerades de vinagre blanc, 4 de salsa de soja
pinya condimentada: 45 gr de sucre roig, 1 cullerada de curcuma en pols, 2 grans d´all, 100 gr de ceba, 50 gr de gingebre fresc, 2 xilis vermells, 2 llavors d´anís estrellat, 1 branca de canyella, 6 claus, un xic de sal, una pinya
Talleu a daus els pits de pollastre i els barregeu bé en un bol amb la marinada, reservant-ho a la nevera unes tres horetes. Amb la pinya la cosa ja és més elaborada…l atalleu primer de tot a trossos, la poseu en una olla amb 30 gr de sucre, la curcuma i aigua a cobrir, bullint-ho deu minuts. Ho coleu i reserveu el líquid. Saltegeu al wok l´all i la ceba, els xilis, l´anis, la canyella i els claus. Tot seguit el gingebre, una mica del líquid de la cocció, sal, la resta del sucre i ho deixeu bullir uns minutets i al final hi afegiu la pinya.
I ja està, poseu els trossos de pollastre en una broxeta, els feu a la planxa i els acompanyeu amb la pinya.