Aquí estem parlant d´un primer plat o, per què no, d´un bon plat únic on podeu utilitzar aquella salsa de tomàquet que teniu a la nevera i que no sabeu ben bé què fer-ne. O en feu una de nova…

Ingredients:

200 gr de bulgur d´espelta (o el que us vingui de gust), 2 albergínies

1 llauna petita de tomàquet triturat, una ceba, 1 llimona en conserva

1 iogur, fulles de menta fresca, sal i pebre, orenga, oli d´oliva

Bulgur amb tomàquet

Talleu les albergínies a rodanxes gruixudes, les salpebreu i unteu amb oli i les feu al forn durant uns 30/40 minuts a 200 graus. Mentrestant podeu fer la salsa de tomàquet, si es que necessiteu fer-ho, sofregint primer la ceba i afegint-hi després el tomàquet triturat. 20 minuts llargs a foc lent, mitja horeta a tot estirar i la tindreu llesta. També durant aquest temps podeu bullir el bulgur, poca estona, amb cinc o deu minuts n´hi haurà prou. Barregeu la salsa amb el bulgur, la (mitja) llimona confitada tallada ben petita, les albergínies tallades a quarts (o com us vingui de gust) i una bona cullerada de iogur, juntament amb les fulles de menta picades.

Bulgur amb tomàquet

Bulgur amb tomàquet