Una altra petita delicia. D´aquelles que agraden a tota la familia, nens inclosos. Boooníssims!
Ingredients:
Mig quilo de porros nets
5 xalotes
150 ml d´oli d´oliva
1 xili vermell
unes quantes fulles de julivert picades
un xic de cilantre mòlt, de cúrcuma i de canyella
1 culleradeta de sucre i mitja de sal
1 ou i una clara d´ou
120 gr de farina amb llevat
1 cullerada de llevat (químic)
150 ml de llet, 50 gr de mantega fosa
salsa iogur: 100 gr de iogur grec, 100 gr de nata agria, 2 dents d´all matxacats, 2 cullerades de suc de llimona, 3 cullerades d´oli d´oliva, mitja culleradeta de sal, fulles de julivert i cilantre picades
Sembla que porti molta feina, però no us hi penseu! La salsa, per exemple, només heu de triturar tots els seus elements i reserv ar-la. Els porros els tallem en rondanxes i els saltegem amb les xalotes durant uns quinze minuts aprox amb oli d´oliva. Cap al final (o ja fora del foc, com vulgueu) hi incorporem les espècies, el xili i el julivert picats, el sucre i la sal.
Llavors heu de batre la clara a punt de neu i barrejar-la amb els porros. En un altre bol barregem la farina, el llevat, l´ou sencer, la llet i la mantega fins aconseguir una pasta ben homogènia. Incorporem a poc a poc la barreja dels porros i ho reservem.
Posem força oli en una paella i quan sigui ben calent anem fregint els bunyols. La forma? Doncs com pugueu/vulgueu!