Espectacular resultat per a una recepta senzilla, fàcil d´aplicar i amb (de nou) la típica combinació d´ingredients d´aquest llibre, principalment la ceba, el tomàquet i el safrà, a més en aquest cas de les patates i, lògicament, dels calamars.


Ingredients (4px):



1 kilo de calamars/kilo 200…aprox tres calamars ben macos
800 gr de patates…potser una mica menys…tres patates més aviat grans
1 ceba
3 tomàquets madurs
2 grans d´all
uns brins de safrà
1 copeta de vi ranci
llorer, farigola i fonoll
Brou de peix/aigua

 

Començarem sofregint els alls en una cassola i reservant-los quan estiguin rossos. En aquest mateix oli hi tirarem la ceba tallada fina i, a mig sofregir, els calamars tallats a rodelles. Quan la ceba estigui rossa hi afegim el tomàquet tallat a daus, sense pell ni llavors, i quan el sofregit es va concentrant les patates, tallades a daus, juntament amb les herbes. Mullem amb brou de peix (o aigua si no en teniu) fins més o menys cobrir-ho i ho deixem coure fins que les patates estiguin ben tovetes i el brou s´hagi reduït prou. A mitja cocció (aprox) hi tirem una picada dels alls fregits i el safrà deixatada (disolta) amb el vi ranci.

Deliciós!

Calamars estofats