Calamars estofats amb pebrot vermell

Recepta fàcil, fàcil, d´aquelles que es posa tot en cru, tapes i deixes que vagi fent. Com a molt al final pots colar la salsa i reduir-la si t´ha quedat massa líquida, però això ja són figues d´un altre paner.

Ingredients:

4 calamars mitjans/grossos, 1 pebrot vermell, 1 ceba, 2 dents d´all

1 cullerada de concentrat de tomàquet, 150 ml de vi negre, farigola

2 cullerades de llavors d´alcaravea (o d´ajwain…la meva alternativa)

1 culleradeta de pebre de Jamaica, tres fulles de llorer, ratlladura de taronja

En una cassola que tingi tapa escalfem l´oli i sofregim durant cinc minuts la ceba tallada a juliana i el pebrot tallat a tires llargues. Afegim els alls, tallats a làmines, les llavors, el pebre de Jamaica i sofregim tot plegat cinc minuts més. Incorporem els calamars, ben nets, i cinc minuts més tard el concentrat de tomàquet, el llorer i la farigola. Mullem amb el vi, i quan s´hagi evaporat l´alcohol tapem, baixem el foc i deixem coure mitja horeta. Cap al final de la cocció hi posem la ratlladura de taronja i ho servim amb arròs integral o arròs basmati.

Leave a Reply