Brutals, així de clar, però heu d´assegurar-vos de comptar amb uns calamars de primera, ni petits ni grossos, senzillament mitjanets…i ben frescos!
Ingredients:
12 calamars
arròs (uff…les mides…uns 250 gr)
una mica de julivert
una mica de cilantre fresc
2 grans d´all
una mica de pebre de cayena
oli extra verge
una mica de brou de peix
Netegem bé els calamars i reservem apart les potes. Comencem sofregint-les amb una mica d´oli mentre posem a bullir l´aigua per coure l´arròs. Mentrestant piquem el cilantre i el julivert i els reservem. Quan tenim cuits l´arròs i les potes dels calamars le stallem ben petites, les juntem amb l´arròs i el julivert i el cilantre, una mica de pebre de cayena, sal i pebre i ho saltem una mica a la paella, deixant-ho refredar a fi de poder farcir els calamars. Quan els tenim tots farcits fem un sofregit amb un gra d´all i el que ens queda del cilantre i el julivert i tot seguit hi posem els calamars. Quan els tenim ben daurats hi afegim una mica de brou de peix i ho deixem coure uns quinze minuts, ja que com que són mitjans no necessiten una cocció llarga. De fet es pot realitzar sense el brou de peix però d´aquesta manera tenim una mica més de salsa i el plat queda més amorosit, deliciós per cert!
Reblogged this on Celler-Adocse.