Calamars farcits de verdures i escamarlans

Calamars farcits de verdures i escamarlans

La idea és molt bona, el resultat també, però potser la propera vegada que faci aquest plat variaré algunes de les verdures. Qüestió, però, de gustos.

Ingredients:

4/8 calamars

1 ceba

1 manat de bledes

2 manats d´espinacs

2 tomàquets

1 porro

1/2 ous

16 escamarlans petits/mitjanets

1 litre de brou de peix

1 copa de brandy

sal, pebre

Tallem les verdures, totes. Piquem les potes dels calamars i les saltegem. Daurem les verdures i les posem en un bol, barrejant-les amb un o dos ous batuts. Jo he de dir que no vaig posar l´ou, però bé, imagino que amb ou queda més bo, més melós. La meitat de totes aquestes verdures, juntament amb les potes dels calamars i els escamarlans, serà per farcir els calamars. L´altra meitat la posem en una olla juntament amb els tomàquets i el fumet i ho portem a ebullició. Mentrestant marquem els calamars, ja farcits, a la paella i després els posem a coure amb el brou i les verdures durant 35 minuts a foc lent.

Per la salsa tenim dues opcions: sofregir els caps i les closques dels calamars, desglassejar el fons amb el brandy, mullar amb aigua i reduir fins a textura de salsa. O agafar part del brou de peix i verdures i reduir fins a textura de salsa, que per cert està molt bona. I el plat també, uns calamars super bons. Potser substituint les bledes per carbassó millorarien…

0 thoughts on “Calamars farcits de verdures i escamarlans”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *