Espectaculars. I senzills, molt senzills. Aquesta és de xupar-se els dits!
Ingredients (6 persones):
3 canelons x persona
250 gr. aprox de tonyina en llauna
2 ous durs
100 gr. de xampinyons
mantega
el suc de mitja llimona
2 cebes
2 cullerades de salsa de tomàquet
formatge ratllat
Beixamel rosada (2 cullerades soperes de farina, 25 gr de mantega, 2 cullerades d´oli, 1/2 litre de llet freda, 2 cullerades de salsa de tomàquet)
Podeu començar fent una salsa de tomàquet amb un kilo de tomàquets madurs o una llauna de tomàquet triturat al natural, ceba molt picada, oli, sucre i sal. I mentrestant poseu a bullir les plaques de canelons i els ous, cinc minuts a partir de que l´aigua bulli. I com que tindreu un foc lliure encara es poden anar fent els xampinyons, que haureu rentat i tallat ben petits i que es posen a fer amb una mica de mantega , suc de llimona, pebre i sal.
Una vegada tenim fets els ous i els xampis preparem el farcit en un bol gran, barrejant´ho tot ben picat amb salsa de tomàquet. Si l´heu feta sense ceba doncs haurieu de sofregir-ne un parell per afegir-ho al farcit. I, opcionalment, s´hi pot posar alguna espècie, com en aquesta ocasió comí. Poc perquè és molt dominant.
Aneu enrotllant els canelons i tot seguit feu la beixamel. Les cullerades de salsa de tomàquet s´hi afegeixen al final, quan ja està quasi feta. Es posen els canelons en una safata per anar al forn, es cobreixen amb la beixamel i al final el formatge ratllat, gratinar-ho al forn i a menjar´ho.
Un detall: per causes que no cal explicar vaig variar la quantitat dels ingredients. Hi havia poca tonyina (uns 160 gr), tres ous i molts més xampinyons. Vull dir que podeu combinar-ho com ho vulgueu, però feu-ho amb aquests ingredients, èxit assegurat!
Reblogged this on Celler-Adocse.