Carbassa al forn amb llenties i formatge

Carbassa al forn amb llenties i formatge

Aquesta carbassa al forn amb llenties i formatge és una de les meves receptes preferides de Yotam Ottolenghi. No recordo a quin llibre la va publicar però sí que ell hi posava gorgonzola, que potser per a alguns no us acabarà de quadrar. Penso que és una gran opció però altres formatge com el fontina o el taleggio hi anirien molt bé, per això no menciono el tipus de formatge al títol de la recepta.

Ingredients:

  • 1/2 carbassa violí (uns 500 gr aprox),
  • 2 cebes vermelles,
  • 70 gr de llenties
  • 75 gr de gorgonzola,
  • 1 llimona,
  • 1 dent d´all, j
  • julivert,
  • menta,
  • sàlvia,
  • sal i
  • pebre,
  • oli d´oliva
  • un clau d´olor
  • una fulla de llorer

Com fer la recepta de carbassa al forn amb llenties i formatge:

  1. Tallem la carbassa per la meitat a lo llarg i després en làmines més aviat primes. La ceba igual, però un xic més gruixida.
  2. Ho barregem bé amb dues cullerades d´oli, sal i pebre i les fulles de sàlvia, una mica picades. Ho posem al forn a 220 graus en una safata amb paper vegetal uns vint minuts o fins que la carbassa i la ceba estiguin cuites.
  3. Mentrestant haurem posat a coure les llenties, partint d´aigua natural, amb un all i una fulla de llorer. A l´all hi incrustem un clau d´olor. Quan bullin baixem el foc, tapem i deixem coure uns 45 minuts.
  4. Un cop cuites les passarem a un bol, per posar-hi ratlladura de llimona, suc de llimona, les herbes aromàtiques picades  i finalment la carbassa, la ceba i el gorgonzola a dauets. Super bo!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *