Carrilleras de vedella al vi negre

Carrilleras de vedella al vi negre

Cada dia que passa, cada vegada que en prenc aprecio més aquesta exquisita carn que, però, si no la cuines bé pot arribar a ser un desastre…però que si la fas amb paciència, molta paciència, acabes aconseguint una carn d´una melositat i gust extraordinaris. I amb aquesta recepta encara més.

Ingredients:

3 carrilleras (no galtes de vedella, eh)

2 cebes vermelles

2 porros

1 cabeça d´alls

2 tomàquets

4 pebrots xoriceros

1 litre de vi negre

oli extra verge

Netegem bé les carrilleras i les marquem en una cassola per tots els costats, ben marcades. Les reservem. En aquesta mateixa cassola hi sofregim les cebes i els porros. Quan siguin ben rossos hi afegim les tomàquets, els alls i els pebrots. Ho tapem i ho sofregim tot junt uns deu minuts. Recuperem les carrilleres i les posem a l´olla amb les verdures, mullem amb el vi negre i deixem coure a foc lent durant unes quatre hores, mínim tres. A partir de les tres hores i mitja comprobeu el punt de la carn i si ja està prou melosa, si quasibé es desfà, les retireu de la cassola. Passem totes les verdures pel xinès i posem el suc de la cocció a l´olla. Portem a ebullició i reduïm fins a obtenir consistència de salsa. Quan li manqui uns pocs minuts posem de nou les carrilleres a l´olla per aconseguir que s´impregnin bé de la salsa i en uns pocs minuts les tindreu llestes. Jo recomano un bon vi negre per acompanyar-les, i posar-hi una mica de vainilla a la salsa quan comenceu a reduir-la, li dóna un toc especial super bo.

0 thoughts on “Carrilleras de vedella al vi negre”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *