Una fantàstica troballa, un bingo assegurat…sempre que tingueu una excel.lent (i fresquíssima) matèria prima.
Ingredients:
Un bonitol de mig kilo aprox
El suc de tres llimes
Vinagre de vi blanc
salsa de soja (un parell de cullerades, aprox)
Una ceba vermella
Un bitxo picat (o pebre de cayena en pols)
Coriandre fresc picat
sal, pebre
El bonitol, si el teniu ja filetejat i sense espines ni pell (això últim complicat, la pell es super fina i fins i tot a la peixateria els hi costarà força treure-la), el talleu a daus. La ceba a juliana, i la deixeu reposar una bona estona en vinagre (mitja/una hora).
Barregeu el suc de llima, la salsa de soja i el picant. Ruixeu el peix, poseu per sobre la ceba, salpebreu al gust i ho deixeu uns quinze minuts màxim a la nevera. Quan ho aneu a servir hi escampeu coriandre (cilantre) fresc, picat, per sobre.
Sensacional.