Un dels plats indús més populars, i dels més bons també. La barreja d´espècies es pot utilitzar perfectament en altres dals o curris de llegums.
Ingredients:
600gr de cigrons cuits, 6 tompaquets mitjans, 6 dents d´all, 1 tros de gingebre, 1 xili verd, 1 ceba vermella, oli
Un xic de comí en pols, de curcuma en pols també, de pebre de caiena, d´asafètida, de garam masala, de sal negra india i de suc de llimona. Un xic? Bé, una cullera petita, una mica a ull, un polsim…
Sofregim la ceba, afegim el gingebre, els alls i el xili. Cuinem uns pocs minuts i hi incorporem el comí, la curcuma, el pebre, l´asafètida i el garam masala. Cuinem una mica, hi afegim els tomàquets a daus i deixem coure una mica més. Quan estiguin bastant desfets hi posem els cigrons, una mica d´aigua i deixem que faci la xup xup uns deu minuts i llestos.
He de dir que a la recepta original l´autora tritura uns quants cigrons amb els tomàquets, el ginger, l´all, el xili i una mica de suc de llimona i incorpora aquesta barreja a la ceba, ja quasibé cuita. Hi afegeix les espècies, hi posa la sal indú i ho deixa coure parcialment tapat 15 minuts. I llavors hi posa els cigrons i acaba el plat, deixant que tot faci xup xup mitja hora. A mi com que això de xafar els cigrons no em va convèncer vaig optar per fer-ho de la manera que us he explicat, i per arrodonir el plat hi vaig posar una mica de carbassa tallada a daus i prèviament cuita, tot i que també la podríeu incorporar a l´olla uns minuts abans de posar-hi el tomàquet.
Per cert, jo ho vaig fer amb cigrons partits, ja que era el que tenia a casa en aquell moment, però recomano fer-ho amb cigrons normals.