Col-i-flor al forn amb mostassa i formatge

Si m´haguessin dit quan era petit que de gran m´entusiasmaria aquesta verdura tan peculiar no m´ho haguès pogut creure de cap de les maneres, però és així, i Ottolenghi n´és un dels responsables. Aquesta és després de la “frittata” del “Gourmet vegetariano” (amb ous, escamorza, cremme fraiche…una delicia) una de les que més m´ha agradat. Super recomanada.

Ingredients:

1 col-i-flor, 1 ceba, 120 gr de formatge cheddar curat, 200 ml de crema de llet, una mica de motlla de pa

1 cullerada de llavors de comí, 1 cullerada de curry en pols, 1 culleradeta de llavors de mostassa negres, 1 xili verd, julivert

Mentre escalfem el forn a 180 graus courem al vapor, durant cinc minuts, la col-i-flor ja a trossos. En una cassola per anar al forn sofregirem la ceba i, quan ja estigui pràcticament, hi afegirem les llavors de comí, la mostassa en pols i les llavors, el curri i el xili. Si voleu que tingui un gust més pujat de mostassa, i no en teniu en pols a casa (que pot ser…), utilitzeu mostassa de Dijon. Incorporem la crema de llet i 100 gr del formatge cheddar ratllat, barregem bé i tot seguit hi posem la col-i-flor. Abans d´enfornar-hi hi posem per sobre una barreja de la resta del foratge cheddar, la motlla de pa i el julivert. Vuit minuts al forn, doncs. Tot seguit quatre o cinc minuts més però amb el gratinador encès. I un resultat fantàstic.

Leave a Reply