Col-i-flor biryani amb quinoa

Fantàstica recepta, possiblement una de les preferides d´aquest fantàstic llibre que es diu “Cocina India Vegana”, un veritable descobriment. Té molts ingredients però és molt senzilla, ja ho veureu. Això sí, paciència.

Ingredients:

Per fer la Quinoa: 1 beina de cardamom verd, dos claus d´olor, 1 branqueta de canyella, 1 fulla de llorer, 4 mides de quinoa (4 grapats generosos)

Col-i-flor biryani: 1 ceba vermella, 1 xili verd, 1 tros de gingebre, 4 grans d´all, 1 culleradeta de: llavors comí, garam masala, curcuma; 1 beina de cardamom i dos claus (o una culleradeta de les dues espècies en pols), 1 branca de canyella, 1 fulla de llorer, mitja col-i-flor (depenent de la mida), 1 iogur, 3 cullerades d´anacards, dues de panses, dues d´aranyons, uns brins de safrà, llet d´ametlla, pèsols (opciona), fulles de menta (opcional), cilantre fresc picat

Per fer la quinoa posarem a escalfar una mica d´oli de coco en una cassoleta i hi saltejaremel cardamom, el clau, la canyella i el llorer. Tot seguit la quinoa, mullarem amb aigua, asalarem i deixarem que bulli i es vagi fent uns deu minuts aprox. Quan la quinoa estigui feta colarem i reservarem.

Per la resta agafem una paella grossa, oli de coco i comencem per sofregir la ceba amb el ginger, els alls i el xili, tot ben picadet. Cinc minuts més tard afegim les espècies, barregem bé i incorporem la col-i-flor. Tapem. cin minuts més tard el iogur, tornem a tapar després de salpebrar. Finalment afegim els anacards, els aranyons i les panses i seguim uns minuts la cocció.

Abans del pas final haurem de posar en remull els brins de safrà. En remull amb la llet d´ametlla. Quanta? Al llibre molt poca, posa dues cullerades, però jo hi vaig posar ben bé un vas gran, ja que tot plegat ha d´anar al forn uns minuts, i en el moment de fer-ho vaig trobar que podria quedar sec. Així que us recomano que ho feu a ull, però sense por, pensant que si teniu la col-i-flor al dente us quedarà millor ben remullat. Es tracta de posar capes alternatives de quinoa i col-i-flor biryani i que a la meitat hi poseu una capa de cilantre picat. O…tot barrejat, per què no dir-ho obertament, que és com acaba quedant? En qualsevol cas quan hagueu muntat el plat en una safata per anar al forn ho mulleu amb la llet infusionada de safrà i ho deixeu a 180 graus entre deu i vint minuts, depenent de la quantitat de llet utilitzada. Un super plat, per convidats o per un dia especial.

Deixa un comentari