Coliflor al forn

Coliflor al forn

Un plat efectiu i espectacular. Aquesta coliflor al forn es cuina sencera embadurnada amb una fantàstica salsa anomenada makhani, i el resultat és altament satisfactori! Recepta del llibre “Cocina India Vegana” de la blogger Richa Hingle i que es coneguda com a “gobi musallam”

 

Ingredients:

  • 1 coliflor
  • 1/2 culleradeta de curcuma
  • 1/4 de culleradeta de pebre de caiena
  • un xic de sal
  • una ceba vermella
  • 1 tros de ginger
  • 6 dents d´all
  • 1 xili vermell sec
  • 1/2 culleradeta de garam masala,
  • 1/2 cullerada de comí
  • 1/2 cullerada de cilantre
  • un polsim de sucre
  • 3 tomàquets mitjans
  • unes quantes llavors de fenogreco
  • una tassa de llet de coco
  • un grapat d´anacards

 

Com fer la recepta de coliflor al forn:

  1. Farem primer una pre-cocció de la col-i-flor, ja sigui al vapor o bullida, però només tres minuts. A l´aigua hi heu de posar sal, curcuma i pebre de caiena.
  2. Per fer la salsa sofregim la ceba uns cinc minuts.
  3. Incorporem el ginger, els alls i el xili. Uns minuts més tard el garam masala, el comí, el cilantre i la curcuma.
  4. Barregem bé i llavors hi posem els tomàquets picats, sense pell ni llavors, la sal, el sucre i les llavors de fenogreco i ho deixem coure uns 8 minuts.
  5. Triturem i ho barregem amb la llet de coco i els anacards, triturant-ho de nou.
  6. Posem una mica d´oli en una safata per anar al forn, la col-i-flor i la salsa, mirant que entri per tots els espais possibles i assegurant que quedi la col-i-flor ben impregnada d´ella. Reservem un xic de salsa apart. El forn a 200 graus, mitja horeta. Passat aquest temps la punxeu, i si està ja cuita perfecte, sinó deixeu-la uns minuts més, no més de 10.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *