Conill a l´empordanesa amb xocolata

Espectacular, de veritat. El toc de la xocolata a la picada és definitiu, sense ella el plat també estaria molt bo però li faltaria el toc de gràcia. Una delicia!

Ingredients (4 px):

1 conill tallat a octaus

24 cebes del platillo (les petitetes)

80 gr de cansalada viada o similar

llard

1 got de vi negre

30 gr de xocolata a la pedra

20 gr d´avellanes torrades

20 gr de pinyons

un manat d´herbes: farigola, llorer, julivert

farina

sal i pebre

1/2 litre de brou de carn

Posarem en una cassola els talls de conill salpebrats una vegada el llard sigui calent i els sofregirem amb les cebetes i la cansalada tallada a daus o a tires.

conillemporda1

Un cop tot sigui ben ros hi afegirem les herbes i ho mullarem amb el got generós de vi negre, diexant que redueixi una estona. Tirem la farina, una cullerada aprox, ho remenem bé i ho deixarem coure una vegada hi haurem afegit el brou. Quan faltin uns quinze minuts dels 45 aprox que dura la cocció (potser una mica menys, o sí, 45 contant des que comencem a fer el plat) hi tirem la picada d´avellanes, pinyons i xocolata ratllada que haurem deixatat amb el brou de la cocció. El plat, senyores i senyors, és una passada i passa a formar part dels clàssics d´un servidor. També he de dir que l´endemà o fins i tot al cap d´uns dies està francament espectacular (per les sobre que em vaig menjar tres dies després de fer-lo).

conillemporda2

0 thoughts on “Conill a l´empordanesa amb xocolata”

Deixa un comentari