Senzilla recepta, com una vichyssoise però substituint el porro per l´api. Molt diferent. I també molt bona!
Ingredients:
1 api sencer
3 patates mitjanes
1 ceba grossa
sal, pebre blanc
oli extra verge
1 litre i mig de brou vegetal
100 ml de crema de llet
un tros de parmesà
Començarem sofregint la ceba. Quan agafi color hi afegim la patata tallada ben petita i, uns minuts més tard, l´api sencer tallat també a trossos petits. Mullem amb el brou vegetal al cap d´uns deu minuts i ho deixem coure a foc mitjà durant trenta minuts. Triturem, fora del foc, passem pel colador xinès i deixem que reposi i es refredi abans de posar-ho a la nevera. Just abans de servir rectifiquem de sal i pebre, hi posem la crema de llet i fem uns encenalls de bacallà amb per exemple un pelador de patata. La crema és freda perquè som a l´estiu, però exactament la mateixa versió però calenta serveix per a l´hivern. I segur que també deu estar molt bona.
Reblogged this on Celler-Adocse.